Σκαιόν το πλουτείν κ’ άλλο μηδέν ειδέναι.: Ευριπίδης ( 480-406 π.Χ. , Αρχαίος τραγικός)¨ «Η Υποβάθμιση-Απαξίωση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς μας».

Πεδίον του Αρεως των Αθηνών

Κάπου στο κέντρο των Αθηνών πάρχει ένα μεγάλο άλσος, το λένε Πεδίον του Αρεως.

Η ονομασία του δέν ειναι τυχαία. Είναι ένας χώρος αφιερωμένος στη Μνήμη των μεγάλων εκείνων Ανδρών, που ξεχωριστά τίμησαν την Πατρίδα. Για τον λόγον αυτόν ακριβώς υπάρχει και η λεωφόρος των Ηρώων σε ένα σημείο του Αλσους, όπου την δεκαετία του 30  τοποθετήθηκαν οι προτομές των Ηρώων. Εκεί μεταφέρθηκαν και τα οστά του Αλέξανδρου Υψηλάντη του αρχηγού της Φιλικής Εταιρείας, ο οποίος πρώτος ξεκίνησε την Επανάσταση του Γένους ενάντια στην τουρκική τυραννία τόν Φεβρουάριο του 1821 περνώντας με τα στρατεύματα του τόν ποταμό Προύθο.

Στόν χώρο αυτό σήμερα πρός δόξαν του κράτους των γραικύλων, εκεί όπου ευρίσκονται τα οστά αυτού ο οποίος κήρυξε πρώτος την Εθνική μας Επανάσταση επικρατεί κάθε βράδυ το έγκλημα και η λεωφόρος των Ηρώων όπου υπάρχουν οι προτομές των Αγίων του Εθνους, είναι πλέον μία πιάτσα όπου συχνάζουν πόρνες, πρεζέμποροι και καταυλίζονται λαθρομετανάστες!!!  Δέν ειναι τυχαία όλα αυτά…….

Δέν ειναι τυχαίο ότι στο ίδιο το Εθνικό μας Θέατρο παρουσιάστηκε μία παράσταση, στην οποία κατεξευτελίζετο η μνήμη του Εθνομάρτυρα Αθανασίου Διάκου, ο οποίος προς δόξαν της θολοκουλτούρας παρουσιαζότανε σάν ένας ιδιοκτήτης ψητοπωλείου, τόν οποίο απατά η γυναίκα του με έναν…λαθρομετανάστη !!!                                                      Δέν είναι τυχαίο   ότι ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη αυτής της παραστάσεως επιβραβεύτηκε απο την κυβέρνηση των «εθνικοφρόνων» της Ν.Δ.  με παράταση της θητείας του……… Ολα αυτά απο το «ελληνικό κράτος».                                                                                                                                                                                         Δέν ειναι τυχαίο ότι εν ονόματι αυτής της σάπιας ψευτοδημοκρατίας τους καταξευτελίζουν κάθε ιερό και όσιο, το οποίο αφορά είτε την Πίστη, είτε την Ιστορία του Γένους μας.                                                                                                                      Σκοπός τους η «από-ιεροποίηση»,  γιατί γκρεμίζοντας σύμβολα….Αγίους και Ηρωες….ξεριζώνουν  απο την ψυχή του λαού μας κάθε δύναμη αντίστασης ενάντια στα σχέδια τους να μεταβάλλουν το Εθνος των Ελλήνων σε μιά άβουλη και απρόσωπη μάζα   καλών πολιτών της εποχής της παγκοσμιοποίησης..υπο το δόγμα της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

<!—-> Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την αξία ακινήτων………………..και

ο Νοών Νοείτω !!!

Τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που επηρεάζουν την αξία μιας περιοχής αναδεικνύει έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία παρουσιάστηκε στο 9ο Συνέδριο του περιοδικού RE+D.

Έχοντας ως βάση τις τιμές των διαμερισμάτων σε δήμους της Νότιας και Βόρειας Αττικής η έρευνα επιχειρεί να μετρήσει τον ρόλο που παίζει η θέση ενός ακινήτου στην αξία. Παράγοντας που όπως τόνισε η κ. Βασιλική Βλαχοστεργίου, οικονομολόγος του Τμήματος Ανάλυσης Αγοράς Ακινήτων της ΤτΕ, είναι πολύ σημαντικός για την διαμόρφωση της αξίας μιας περιοχής αλλά και πολύ δύσκολος να υπολογιστεί.

Από πέντε παράγοντες που εξέτασε η έρευνα διαπιστώθηκε πως το χτισμένο περιβάλλον, δηλαδή η ποιότητα των ιδιωτικών και δημόσιων κλειστών ή ανοιχτών χώρων είναι ο πιο σημαντικός.
Όπως σημείωσε η κυρία Βλαχοστεργίου η διαφορά μιας μονάδας στην βαθμολόγηση της συγκεκριμένης αξίας μπορεί να σημαίνει και αύξηση της τάξης του 33% στην αξία ενός διαμερίσματος.
Τέλος, η πρόσβαση στα ΜΜΜ σταθερής τροχιάς δεν επηρεάζει τόσο σημαντικά την αξία μιας περιοχής.
Η έρευνα διεξήχθη σε εκατοντάδες διαμερίσματα που βρίσκονται σε 67 ταχυδρομικούς κώδικες των Βορείων και Νοτίων προαστίων και αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα που «απογειώνουν» την αξία ενός ακινήτου. Από τη μελέτη της ΤτΕ προκύπτει ότι οι παράγοντες αυτοί είναι:
  1. Ο Συντελεστής Δόμησης σε ότι αφορά την πυκνότητα των κτιρίων.
  2. Οι υποδομές για τη διευκόλυνση των κατοίκων (πόσο καλές είναι οι συγκοινωνίες και γενικά τα δίκτυα των μέσων μαζικής μεταφοράς).
  3. Η ποιότητα του φυσικού περιβάλλοντος, δηλαδή η ύπαρξη πλατειών, φυσικών χώρων και κυρίως αν είναι κοντά στη θάλασσα το ακίνητο.
  4. Η ποιότητα του χτισμένου περιβάλλοντος και αφορά στην ύπαρξη δημόσιων κτιρίων που επιβαρύνουν την περιοχή.
  5. Η πυκνότητα του πληθυσμού.
Η ΤτΕ βαθμολόγησε από το 1 μέχρι το 5 τους παράγοντες αυτούς που επηρεάζουν την αξία του ακινήτου και προέκυψε ότι ο πλέον σημαντικός παράγοντας είναι η ποιότητα του δομημένου περιβάλλοντος με βασικότερα στοιχεία την γειτνίαση των διαμερισμάτων με δάση, πλατείες και την ποιότητα των κτιρίων. Η ύπαρξη αυτών των στοιχείων από μόνα τους ανεβάζουν την αξία του ακινήτου κατά 33% σε σχέση με τη μέση τιμή των διαμερισμάτων.
Το φυσικό περιβάλλον, κυρίως οι παραθαλάσσιες περιοχές, έχουν αξία μεγαλύτερη κατά 12% σε σχέση με άλλες.
Αντιστρόφως ανάλογη είναι η επίδραση του Σ.Δ., δηλαδή της πυκνότητας δόμησης της περιοχής. Βαθμολόγηση με μία μονάδα μειώνει κατά 10% την αξία των ακινήτων.
Μικρότερη σημασία, ειδικά για την αξία των ακινήτων του κέντρου, έχουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς εκεί υποχωρούν οι τιμές εξαιτίας της πυκνότητας δόμησης, του κακού φυσικού περιβάλλοντος κ.λπ.
Οπως τονίστηκε στο συνέδριο, οι παράγοντες αυτοί είναι ανεξάρτητοι από την κρίση στην οικονομία και την κτηματαγορά και προϋπήρχαν. Το υπόλοιπο ποσοστό (33%) της αξίας των ακινήτων επηρεάζεται από άλλες μεταβλητές, ανεξάρτητες από το περιβάλλον.

2 responses to “Σκαιόν το πλουτείν κ’ άλλο μηδέν ειδέναι.: Ευριπίδης ( 480-406 π.Χ. , Αρχαίος τραγικός)¨ «Η Υποβάθμιση-Απαξίωση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς μας».

  1. Ρόμπερτ Μούζιλ,

    Περί Βλακείας.

    Ο βλάξ δεν είναι απλώς ο εντελώς διανοητικά καθυστερημένος.

    Ο Μούζιλ είχε γράψει και πραγματεία με τίτλο Περί Βλακείας.
    Και ο Ηράκλειτος ορίζει τον βλάκα ως τον άνθρωπο που καταρρέει μπροστά σε οποιοδήποτε σοβαρό λογικό επιχείρημα.
    Δεν είναι λοιπόν δύσκολο να εξηγήσουμε πώς η απάτη, και απα(ε)τεωνία, είναι το μέσο της κυριαρχίας της βλακείας.
    Και μάλιστα, ακόμη χειρότερα, η απάτη είναι και σκοπός και μέσον για την βλακεία.

    Όταν η βλακεία γίνει εξουσία (όπως λέγανε κάποτε η “φαντασία στην εξουσία”) τότε γίνονται αυτά που περιγράφεις…………………………………………………………………

    Μου αρέσει!

  2. Reblogged this on ElderofZyklon's Blog!.

    Αποφασίζουν καταλύοντας το Σύνταγμα και την Δημοκρατία….Υποβαθμίζουν ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ – ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΑ..σύμφωνα με τεκμηριωμένα στοιχεία….το κέντρο της Αθήνας εδω και 10ετίες τα αναπλαστικά οικοδομικά αυθαίρετα απέφεραν διΕΣΠΑθειση κονδυλίων των φορολογούμενων 15.000.000 $$.
    Τοιουτοτρόπως πριν απο 2 έτη Σκοπίμως επέλεξαν τον χώρο πρώτα για τοπο διαμονής για τους Τοξικομανείς ….και μετά για τους Λαθρό …..προφανώς για να τον υποβαθμίσουν περαιτέρω μιας και οι προσφιλείς πολιτικοί μας δεν διαμένουν στο κέντρο………….και να επιτύχουν ( μεταναστευτικώς ) να διώξουν τους Ελληνες και να υφαρπάξουν την Ακίνητη περιουσία σύμφωνα με τις επιταγές των ΜΚΟ του Τζώρτζ Σόρος στενού σνεργάτη της αυτοδιοίκησης ………………ΑΙΣΧΩς

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε