Ώσπερ το ευθύ ευθέος ου δείται, ούτως ουδέ το δίκαιον δικαίου. Επίκτητος, 50 μ.Χ.-120 μ.Χ, Στωικός φιλόσοφος

ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ:
Αυτό που δέν πραγματοποιείται στό πλαίσιο που προβλέπουν οι Νόμοι, αλλά σύμφωνα με προσωπικές επιθυμίες και προτιμήσεις…………………..
Αυτό που δέν υπακούει σε διεθνείς συμβάσεις καθώς και σε αρχές που ισχύουν σε δεδομένο τόπο και χρόνο……….αλλά ενεργεί κατά το δοκούν, όπως το ίδιο….. ή άλλος κρίνει !!
Αυτό που στηρίζεται σε Μη λογικά δεδομένα και στοιχεία…………….ή πραγματικά αθεμελίωτα δεδομένα, χωρίς να γίνεται σέβας σε προδιαγραφές και όρους δομήσεως, άδειες Νομοθεσία – Νομολογία ή ΦΕΚ.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ:
Εχει χρεοκοπήσει ………….ή αποδίδεται… ala cart ??

Το πρόβλημα της Δικαιοσύνης στη νεώτερη Ιστορία εμφανίσθη με τη διαμάχη μεταξύ των οπαδών της Θεωρίας του Θετικού Δικαίου και των οπαδών του Αστικού Δικαίου.

Οι οπαδοί του θετικού δικαίου υποστήριξαν ότι το θετικό δίκαιο έχει το πλεονέκτημα και προσόν ότι ειναι πολύ ευκολώτερα προσδιορίσιμο και προσιτό, γεγονός που δημιουργεί λιγότερες και μικρότερες ασάφειες στην απονομή του. Μάλιστα οι έννοιες του που παρουσιάζουν την μεγαλύτερη δυσκολία ερμηνείας ειναι αυτές που προσιδιάζουν στό Φυσικό Δίκαιο ως πιο αφηρημένες.

Το Θετικό Δίκαιο μπορεί να επιβληθή και να επικρατήσει…είτε επειδή η κοινωνία το αποδέχεται….είτε επειδή η εξουσία είναι αρκετά ισχυρή ώστε να το επιβάλη ακόμη και ενάντια στις επιθυμίες της κοινωνίας.
Τέτοια ειναι η περίπτωση των δικτατοριών, των απολυταρχικών και ολοκληρωτικών καθεστώτων…κάθε μορφής αδικίας και της………. ωμής ισχύος. Μπορεί π.χ ο ισχυρός να νομοθετή, απαλλάσοντας και αθωώνοντας τον εαυτόν του, απο τις ευθύνες…….δια του νόμου που ο ίδιος επιβάλλει ( Θετικό δίκαιο )……..μπορεί να παραβιάζει με τον δικόν του νόμο τις αρχές της Ισότητας και της Ελευθερίας…..να παραβιάζει και να αναιρεί το Σύνταγμα, που ειναι ο ανώτατος νόμος μιας χώρας.
Αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και με μια νόμιμο σειρά διαδικαστικών ενεργειών…και μια τέτοια παραβίαση του νόμου κατά την ουσίαν του, άν οχι κατά τόν τύπο του, μπορεί κάλλιστα να στηριχθεί, π.χ στη διαχρονική διαφθορά κρατικών λειτουργών που υποκύπτουν και εκδίδονται με ανταλλάγματα….. στις απαιτήσεις του ισχυρού, είτε αυτοί ανήκουν στο νομοθετικό σώμα, είτε στη διοίκηση, είτε αλλού. Οπότε θα έχωμε νόμιμο…τυπικά νόμο, αλλά ουσιαστικά παντελώς άδικο.

Η διαφθορά μπορεί να λειτουργήσει τοιουτοτρόπως έτσι….επειδή αποτελεί ουσιωδώς βία….ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, της Κοινωνικής συνοχής και του σκοπού του νόμου, δημιουργώντας ενα κενό στη συνοχή και την αιτιώδη συνάφεια που κυρίως οφείλεται να υπάρχει… ανάμεσα στους κυβερνώντες και τους κυβερνώμενους, στην βάση της λαικής εντολής……..δηλαδή στην πραγματικότητα καταργεί – καταλύει την λειτουργία της λαικής εντολής.

Τρανό παραδειγμα των ως άνω αναφερθέντων ειναι η αγαστή συνεργασία των τελευταίων κυβερνήσεων με την Δικαιοσύνη, την οποία έπεισαν οτι θα πρέπει για λίγα χρόνια να συνεναίσει……..τουλάχιστον εως ότου να επιτευχθεί η δήθεν ανόρθωση της Ελληνικής οικονομίας, δια της….. φτωχοποιήσεως και δια της….. εξαφανίσεως κάθε μορφής……εγχώριας παραγωγής.!!

Ενα κακό παράγωγο της κακής πολιτικής και της πιέσεως προς την Δικαιοσύνη να συνενεί συνεχώς ειναι και η οπιστοδρόμηση στον τομέα της Οικολογίας…. του σεβασμού του Περιβάλλοντος και της Οικιστικής Δόμησης.

Ενω λοιπόν ειχαμε καταφέρει να θέσουμε ενα οριο της νομιμοποίησης της αυθαίρετης δόμησης ενάντια στο περιβάλλον… τον Ιούνιο του 1974, τώρα με τους νέους νόμους – οιστικό για το περιβάλλον, βάζουν νέα χρονικά όρια τα οποία τυπικά – ουσιαστικά, και νομικά επισημοποιούν κάθε αυθαίρετη δόμηση.

«Ο Ηράκλειτος παρομοιάζει την κατάλυση των νόμων με τόν εχθρό που επιτίθεται στην πόλη για να δείξει την αναγκαιότητα της αντίστασης….του αγώνα και της επαναφοράς της νομιμότητας».

Οταν στην πατρίδα μας καταρρίπτεται η έννοια της δικαιοσύνης.. είναι σαν να λεηλατούν το ίδιο μας το σπίτι……………Σάν να κλέβει κάποιος το βιός μας…. τις αξίες για τις οποίες πολέμησαν οι πρόγονοι μας και εν συνεχεία εμείς οι ίδιοι.

Είναι λοιπόν, άμεση ανάγκη ο καθένας απο εμάς να κάνουμε ότι περνάει απο το χέρι μας για να καταρρίψουμε αυτό το εθνοκτόνο ΚΑΘΕΣΤΩΣ……που λυμαίνεται τα δικαιώματα μας.

Πολύκαρπος Μαρκαράς

Γιώργος Παρασχάκης

http://cretanpatriot.wordpress.com/2014/04/15/%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%83/#comments

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s