Πεδίον του Αρεως….In Post Mortem

http://kyameftopedioareos.blogspot.com Swell: Πεδίον του Αρεως


Πολύπλοκη υπόθεση  ?????;;;;;;;;;;;;

Στο Πεδίον του Αρεως, που ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής, η κατάσταση είναι αρκετά πολύπλοκη, ασχέτως κρίσης. Η εργολαβία για την ανάπλαση του χώρου σταμάτησε πριν ολοκληρωθεί το έργο, με πολλές συνέπειες για τη φροντίδα του. «Η υπόθεση ξεμπλοκάρισε και ελπίζω ότι σε δύο μήνες το πάρκο θα παραδοθεί», λέει η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης κεντρικού τομέα, κ. Αννα Παπαδημητρίου. «Υπάρχουν όμως και πολλά ζητήματα που αφορούν την τύχη του και σχετίζονται με την υπόθεση της οικονομικής κρίσης. Πριν από λίγο καιρό έληξε η σύμβαση που υπήρχε για την καθαριότητα του πάρκου, ενώ σε λίγους μήνες λήγει και η εργολαβία για τη φύλαξή του. Με το υπάρχον πλαίσιο, ο μόνος δρόμος που έχουμε είναι η διενέργεια διαγωνισμού, αφού η Περιφέρεια δεν έχει υπηρεσίες για τη φροντίδα και την προστασία του χώρου. Δεν μπορούμε όμως να προχωρήσουμε σε ανάθεση εργολαβιών με υπέρογκα ποσά και αμφίβολα αποτελέσματα. Πρέπει λοιπόν να υπάρξει απόφαση για διάδοχη κατάσταση. Κατά την άποψή μου, ίσως θα ήταν καλύτερα αν η ιδιοκτησία και ο έλεγχος του χώρου περνούσε στον δήμο Αθηναίων».

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2012 16:52       ypodomes.gr

Ολοκληρώθηκε ?;;όπως αναφέρεται στην πινακίδα ?  Εμείς δέν βλέπουμε καμμία όλοκλήρωση, αλλά άν εσείς δείτε …..να μας το πείτε για να….. ολοκληρώσουμε !!!!          και ΕΜΕΙΣ …απο χαρά.

δασική ανάπλαση: Η καταστροφική αμαξοστοιχία καλά κρατεί με τις παλέτες απο μάρμαρα στα βαγόνια της.

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

Ενημερώσαμε το αξιότιμο Ανώτατο Δικαστήριο του ΣτΕ, ότι οι δημιουργηθέντες  από το παρελθόν άνευ αδείας κεντρικοί και οδικοί περιμετρικοί άξονες εντός της δασικής εκτάσεως του Πεδίου του Αρεως   ΔΕΝ είναι διαστρωμένοι με χώμα, όπως το αξιότιμο δικαστήριο είχε την εντύπωση, σύμφωνα και με την υπ.αρ.πράξη 688/2009 πράξη της επιτροπής αναστολών, ως αναφέρεται και εις το σκεπτικό «αντικατάσταση των ασφαλτοστρωμένων και  τσιμεντένιων σκληρών επιφανειών με χώμα», αλλά η εν λόγω επίστρωσης εκ οπλισμένων σκυροδεμάτων είναι ΜΗ πορώδης άρα και Μη οικολογική, αφού παρεμποδίζει  την διαπνοή του εδαφικού ενδιαιτήματος.
Ως είναι εύλογο κάκιστα παράγωγα αυτού είναι:

Η αύξηση της θερμοκρασίας λόγω της απορροφούμενης ηλιακής ακτινοβολίας από τα θερμοαπορροφητικά δομικά υλικά και αποδόσεως της πλέον ως θερμότητα στο περιβάλλον τις βραδυνές ώρες.

Επί των βροχοπτώσεων και Μη λειτουργίας του επιφανειακού αρδευτικού συστήματος διασωλήνωσης ουδεμία, συνεπώς  διύγρανση του εδάφους  πραγματοποιείται, αφού σε αυτό συμβάλλει και η εκτεταμένη       Σφράγιση εδάφους-γης (soil sealing),      ούτως ώστε οι ρίζες των δένδρων να στερούνται της βασικής τους τροφοδοσίας.

Το πλήρες αναλυτικό κείμενο περί της υποβαθμίσεως του δασικού κοινόχρηστου δημοσίου πνεύμονα πρασίνου  στο
    
https://polmarkarch.wordpress.com.

                                                     ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;  

«Ανάμεσα στη ύλη και στο πνεύμα δεν υπάρχει διαφορά. Κάθε υλικό πράμα είναι ποτισμένο  με πνεύμα, δέχτηκε μια ζωτική κίνηση από τον καιρό της πρωτοδημιουργίας.

         Η φύση με την απλότητα της,  μας κρύβεται, γι΄αυτό είμαστε
         υποχρεωμένοι  να  την ερευνάμε,  όσο  να λυτρωθούμε κάποτε από την άγνοια …..
         και να προχωρήσουμε προς την ΑΛΗΘΕΙΑ». 

Διάλογος    Δημόκριτου – Σωκράτη     

Advertisements

One response to “Πεδίον του Αρεως….In Post Mortem

  1. Πιστεύουμε ότι η καταστροφή-υποβάθμιση των δένδρων και της βλαστήσεως, το θέρος του 2011' θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, εάν η πολιτεία και ο αρμόδιος δασολόγος Δντής του πάρκου κος Ποντικάκος καταδεχόταν να ρίξει λίγο νεράκι στα απροστάτευτα φυτά. Η δικαιολογία της πολιτείας ότι η εργολαβία του συγκεκριμένου δημοσίου έργου (κατόπιν διάρκειας 3-4 ετών) δεν έχει αποπερατωθεί, μας φαίνεται το λιγότερο τραγική καθότι, λίγο νερό στα δένδρα εκτός εργολαβίας δεν θα έβλαπτε κανένα.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s