ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ του ΦΥΣΙΚΟΥ – ΑΣΤΙΚΟΥ ΧΏΡΟΥ των Κοινόχρηστων ΠΑΡΚΩΝ

“Χαίρε, φιλοσόφους ασόφους δεικνύουσα,

           Χαίρε, τεχνολόγους αλόγους ελέγχουσα,
           Χαίρε, ότι εμωράνθησαν οι δεινοί συζητηταί
:

{ Ακάθιστος Ύμνος, Τρίτη Στάσις }.

«The greatest enemy of knowledge is not ignorance,    it is the illusion of knowledge.»                Stephen Hawking

Σε κάθε πόλη, υπάρχουν ελεύθεροι και πράσινοι χώροι, εκτάσεις χωρίς κτίρια.


Όλοι αυτοί οι χώροι οφείλουν να είναι ανοιχτοί, να έχουν σε αυτούς πρόσβαση όλοι οι πολίτες και να αποτελούν κατά κανόνα ιδιοκτησίες του δημοσίου το οποίο οφείλει να τις συντηρεί ούτως ώστε να ΜΗΝ ΜΕΙΟΥΤΑΙ ο δείκτης της Αειφόρου αναπτύξεως τους.


Οι ελεύθεροι και πράσινοι χώροι χαρακτηρίζονται από τη νομοθεσία πρωτίστως ως κοινόχρηστοι χώροι. Είναι οι κάθε είδους δρόμοι, πεζόδρομοι, πλατείες άλση καθώς και φυσικά δάση.
Κάποιοι από αυτούς με ιδιαίτερο φυσικό ενδιαφέρον ή Ιστορία (π.χ. πλατείες, κήποι, ρεματιές, δενδροστοιχίες με προτομές, αγάλματα και μνημεία  ) προστατεύονται όχι μόνο ως προς τον ελεύθερο και δημόσιο χαρακτήρα τους δηλαδή την απαγόρευση της δόμησης,  αλλά και ως προς τη μορφή τους καθώς αποτελούν στοιχεία αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ως χρήση γης στα γενικά πολεοδομικά σχέδια αποτελούν ξεχωριστή πολεοδομική λειτουργία με το όνομα Ιστορικοί-Μνημειακοί – Ελεύθεροι χώροι με Αστικό πράσινο και τους συναντάμε επίσης ως ειδικές πολεοδομικές λειτουργίες ανάλογα με τον χαρακτήρα τους και τη μορφή τους: ελεύθεροι κοινόχρηστοι χώροι (πλατείες, πάρκα,Μνημειακοί χώροι,  άλση, οδοί, παιδικές χαρές κ.λπ.).

soil (Geol): The material, normally uncosolidated and directly below the ground surface, composed of rock material,  weathered to a greater or lesser extent, including organic matter and able to support plant life.

soil flora (Bot): Fungi, bacteria and algae living in the soil.

Larousse
Dictionary of SCIENCE + TECHNOLOGY

ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ

Μάρμαρα και καταστροφικά έργα Μπετόν
στο κεντρικό δασικό πάρκο μας.

Advertisements

7 responses to “ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ του ΦΥΣΙΚΟΥ – ΑΣΤΙΚΟΥ ΧΏΡΟΥ των Κοινόχρηστων ΠΑΡΚΩΝ

 1. THE QUEST in………………………………………. "The see through Forest Park"Στίς 5 Μαρτίου του 2008 σε δισέλιδο άρθρο της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" με τις φωτογραφίες των κ.Γεννηματά και Μπέη διαφημιζόταν "Η ημιτελής – δαπανηρή ΑΝΑΠΛΑΣΗ" του Πεδίου του Αρεως των ΑΘΗΝΩΝ, ως "Παράδεισος στις μακέτες" {τυχαίος ο τίτλος;;] και δηλωνόντουσαν οι 94.000 φυτεύσεις! ότι θα ολοκληρωθούν πρίν την άνοιξη του 2009!!!. Ακόμη, σε άλλο άρθρο στούς Ορίζοντες "ΤΑ ΝΕΑ" της 6/3/2008, αναφέρθηκαν οι επεμβάσεις, ως Ηπιες και με σεβασμό και έμφαση στό πράσινο. Σε άλλο άρθρο της εφημερίδας "FREE SUNDAY" της 24/10/10, δηλώθηκε, ότι πίσω απο τα "ονόματα με τις εργολαβίες", στόν αποκαλούμενο "Πράσινο ενεργειακό σχεδιασμό", απασχολήθηκε το "Ινστιτούτο Επιταχυντικών Συστημάτων $ Εφαρμογών". !!!Σήμερα εν έτη 2010-11 με ένα απλό μαθηματικό υπολογισμό αφαιρετικής και δεδομένου ότι "ιδίοις όμμασι" πραγματοποιήθηκαν, αποκλειστικά χωματουργικές-οικοδομικές εργασίες, εν "κρυπτώ & παραβύστω" εδώ και 3 έτη, {αρχείο διαχρ.ψηφ.φωτό}, Σφράγιση γής από υπάρχοντα ίχνη κτιριακών κελύφων & εγκαταστάσεων – ενταφιασμός δομικών υλικών, μαρμαροκυβολιθοστρώσεων, στά τουλάχιστον 60 δασικά στρέμματα, παρέα με τά τουλάχιστον 6.000 κυβικά μέτρα Beton-arme, ΛΟΓΙΚΑ θα πρέπει να αφαιρέσουμε από τα 230 στρέμμ.("αναπλαθ" συνολικής έκτασης του Π.Α), δηλαδή τά 230-60=170 στρέμμ….."επιεικώς" και γρήγορα να τρέξουμε και να αναζητήσουμε : α) που τοποθετήθηκαν,εδώ και τώρα, πάλι ΛΟΓΙΚΑ, οι 94.000φυτ./170στρεμ. = 553 φυτεύσεις ανά στρέμμα, ως επικαλούνται!!!!! Και πάλι ΛΟΓΙΚΑ: 1 στρέμμα = 1000 τετρ.μέτρα.Τουτέστιν ομιλούμε γιά περίπου, {1000/553}, χονδρικά 2 φυτεύσεις που να εμπεριέχουν και φύτευση δένδρου σέ κάθε…………………………….τετραγωνικό μέτρο!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΩΣ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ β ) που τοποθετήθηκαν, εδώ και τώρα. πάλι ΛΟΓΙΚΑ {ως επικαλούνται στα "ΝΕΑ της ΚΥΨΕΛΗΣ" και σε άλλα ΜΜΕ, ότι φυτεύθηκαν (50000+1200+7500+2500) = 63200 δένδρα +ανθόφυτα + θάμνοι + τριανταφυλλιές}, ήτοι δηλαδή 63200/170στρεμμ = 372 φυτεύσεις ανά στρέμμα, ως επικαλούνται !!! Και πάλι ΛΟΓΙΚΑ 1 στρέμμα = 1000 τετρ.μέτρα. Τουτέστιν ομιλούμε για περίπου και για την (β) περίπτωση {1000/372 = 2,68}, χονδρικά 2.5 φυτέυσεις ανθόφυτων-δένδρων-τριανταφυλλιών , ανά τετραγωνικό μέτρο δασικής έκτασης. ΩΣ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΜΠΟΡΟΥΝ να μας ΤΑ ΥΠΟΔΕΊΞΟΥΝ ;;;;;; ? ;;;;; ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ περαιτέρω.

  Μου αρέσει!

 2. ΗΜΙΤΕΛΗΣ – ΚΑΚΟΤΕΧΝΗ "Περιβαλλοντικά & Βιοκλιματικά ατελής" – ΔΑΠΑΝΗΡΗ "ΑΝΑΠΛΑΣΗ "ΠΕΔΙΟΥ του ΑΡΕΩΣ των ΑΘΗΝΩΝ": ΣΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΗΣ πρώην ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑΣ Αθηνών-Πειραιώς, νυν Περιφέρεια "ΤΟ Πεδίον του Αρεως ΞΑΝΑΓΕΝΝΙΕΤΑΙ" Νοε-Δεκ.2010. ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ:"Εφαρμόστηκαν περιβαλλοντικές προδιαγραφές που μειώνουν σημαντικά τη θερμοκρασία του χώρου".Και ενω ……."Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕΙ" τότε & τώρα:100 Στρέμματα πρασίνου μπορούν να κατακρατούν 4 τόνους σκόνης ετησίως. Η βλάστηση αντανακλά περίπου το 1/4 της προσπίπτουσας ακτινοβολίας μικρού μήκους. Από τα 3/4 που απορροφώνται, το μεγαλύτερο ποσοστό χρησιμοποιείται για την εξάτμιση του νερού από τα φύλλα, κι ένα μικρό ποσοστό ενέργειας ακτινοβολείται (μεγάλου μήκους κύματος υπέρυθρη ακτινοβολία).Αντίθετα τά δομικά υλικά "BETON "Οπλισμένο σκυρόδεμα -Μαρμαροκυβολιθοστρώσεις" ανακλούν μόλις το 1/10 της ηλιακής ακτινοβολίας, ενώ η υπόλοιπη μετατρέπεται σε θερμική, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία!!!! ………..THE QUEST..in………………………………………… "The see through Forest Park"Σε αποθηκευμένη σελίδα στό site http://www.ecofinder.gr σε άρθρο του ΟΙΚΟ -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.ΕΓΡΑΦΑΝ πρίν την "Ανάπλαση"……………..το ΕΤΟΣ 2008!08-10-2008 | ΠΑΡΚΑ… Α-ΠΑΡΚΑ – Το 70% δεν προσφέρει στο κλίμα της πόλης."Δεν φτάνει που στην Αθήνα δεν έχουμε πάρκα, αυτά που έχουμε κάθε άλλο παρά βοηθούν το κλίμα. Η μικρή έκταση αλλά και η τσιμεντοποίησή τους τα κάνουν συχνά να λειτουργούν ως θερμοσυσσωρευτές, που ανεβάζουν αντί να μειώνουν τη θερμοκρασία της πόλης. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ: Πάρκο πρότυπο. "Εχει πυκνή πολυώροφη βλάστηση που δέν διακόπτεται από δομικά στοιχεία"εξηγεί η καθ. κ.Σερέλη Χρονοπούλου.ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ:παράδειγμα προς αποφυγήν"Ενα από τα χειρότερα ως προς την απόδοσή τους στο περιβάλλον της πόλης, πάρκα, είναι το Πεδίον του Αρεως (που, ωστόσο, βρίσκεται σε φάση ανακατασκευής) καθώς διαθέτει δίκτυο πλακοστρωμένων «δρόμων» και η βλάστησή του είναι αραιή. Οι μετρήσεις του εργαστηρίου έδειξαν ότι εντός του πάρκου η θερμοκρασία ήταν η ίδια με αυτήν του γύρω δομημένου χώρου. Φαίνεται μάλιστα ότι αντί το πράσινο να επιδράσει στο αστικό περιβάλλον, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. «Τα δομικά υλικά κατά τη διάρκεια της ημέρας απορροφούν θερμότητα την οποία εκπέμπουν το βράδυ», εξηγεί η καθ. κ. Σερέλη-Χρονοπούλου. Ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για συμπαγές μπετόν σε αντίθεση με τα πορώδη υλικά. Οπως εξηγεί η κ. Σερέλη, για να αποδώσει το πράσινο πρέπει να είναι αρδευόμενο. Το ξηροφυτικό πράσινο χρειάζεται ειδικές συνθήκες για να βοηθήσει στην ατμόσφαιρα της πόλης. Για παράδειγμα, ο Λυκαβηττός προσφέρει καλύτερες συνθήκες και πιο χαμηλές θερμοκρασίες στις διπλανές περιοχές, αν και δεν έχει πυκνή βλάστηση ακριβώς γιατί πρόκειται για λόφο, οπότε το πράσινο βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο από τα κτίρια της πόλης."Πηγή: ΟΙΚΟ – ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ – Τάνια Γεωργιοπούλου……………………………

  Μου αρέσει!

 3. «Τίποτα δεν είναι μη αναστρέψιμο. Ούτε καν το μπετόν»(Αλέξανδρος Τομπάζης)Ο Αλέξανδρος Τομπάζης μιλά αποκλειστικά στον Πέτρο ΜπιρμπίληSun, 26/09/2010 – 15:17 – Mediasoup Δήλωση στόν δημοσιογράφο Πέτρο Μπιρμπίλη http://www.mediasoup.gr/ …………………………….και μετά τις επίσημες δηλώσεις του καθ΄ύλην αρμόδιου Αρχ.μελετητή των οικοδομικών επεμβάσεων ΜΠΕΤΟΝ του έργου της "αναπλάσεως" Α.Τομπάζη ΣΧΟΛΙΑ για νοήμονεςΚΑΤΟΠΙΝ 3 ΕΤΩΝ………περιφραγμένου αποκλεισμού & αποκλειστικά εκτελεσθέντων οικοδομικών εργασιών, ακόμη & εκτός διάρκεια συμβάσεως εν ετη 2011 ….ΔΙΕΡΩΤΩΜΕΘΑ…πρός τι η συγκεκριμένη δρομολογηθείσα εργοληπτική ΗΜΙΤΕΛΗΣ "ΑΝΑΠΛΑΣΗ", (μολονότι η προηγούμενη του 2003 είχε απορριφθεί)των 9,150-10.000.000 ευρώ ;;; ? ;;; 400.000 ευρώ για αποκατάσταση φθορών στη πλ.Πρωτομαγιάς ( των 20 στρεμμ.!) του Π.Α. ?ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ προς το Βέλτιστο – Βιώσιμο – Αειφόρο , σύμφωνα και με τις επιταγές της εξαγγελθείσας "πράσινης ανάπτυξης" ;;;;;; ? ;;;;;;;;; http://kyameftopedioareos.blogspot.com {επίσημα αγνοηθέντα έγγραφα-γνωματεύσεις δημοσίων υπηρεσιών, Ανεξ.Αρχών – νομικά στοιχεία δικαίου του περιβάλλοντος εν μέσω σχολίων και ψηφ.φωτό των έργων }

  Μου αρέσει!

 4. ΣΧΟΛΙΑ επί της υπ.αρ.5 της 31/1/2011. ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗΣ του ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΩΝ Τομέα Γεωλογικών Επιστημών & Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος. Δντ/ας Εργαστηρίου καθ. Αικατ.Χρονοπούλου-Σερελή. Σύμφωνα με το ως άνω σχετικό έγγραφο της καθηγήτριας, συμπεραίνομε ότι : Κακώς πραγματοποιήθηκαν οι παρελθούσες αρνητικές για το περιβάλλον οικοδομικές επεμβάσεις: 1. Οι υδάτινες διαδρομές των σκυροδετημένων καναλιών με τις αντίστοιχες υπόγειες δεξαμενές τους, στον Ροδώνα (3000 κυβ.μ. μπετόν ) και στα Πλατάνια (350 κυβ.μ. μπετόν), μειώνουν την βλάστηση από 1990 τ.μ. και 678 τ.μ. αντιστοίχως. Ήτοι περίπου 2 1/2 στρέμματα. 2. Η σκυροδέτηση 250 κυβ.μ. μπετόν στη θέση του πρώην βραχώδους συντριβανιού με κωδ. Y03 σε επιφάνεια 200 τ.μ.3. Το πλάτωμα και περιμετρικά της επιχωμένης σκάφης από Οπλισμένο Σκυρόδεμα 770 κυβ.μ. στη θέση πρώην σιντριβάνι Y00, υπόγεια σκάφη θεμελίωσης που καλύφθηκε με μαρμαροκυβόλιθους σε συνολική έκταση 1589.62 τ.μ. ήτοι 11/2 στρέμμα.4. Το δάπεδο και η θεμελίωση της έκτασης του πρώην περιπτέρου ενηλίκων (σήμερα σκυροδετημένο σε 80 τ.μ.) ΗΟ1 εκτάσεως, σύμφωνα με τα σχέδια, 737.50 τ.μ.5. Οι αποτυπωμένες στη μελέτη διαστρώσεις και νέες κατασκευές 350 κυβ.μ. μπετόν για θέατρο Ι01 στη δασική νησίδα Αλίκη σε έκταση 2027 τ.μ. ήτοι αποψιλούμενη έκταση 2 στρεμμάτων.6. Η διαχρονικά και εκ νέου καταπατηθείσα Δασική έκταση του προαυλίου χώρου του Green Park, από διαζώματα-τοιχία και εγκιβωτισμούς μπετόν, πρός αποκλεισμό της κοινοχρησίας, σε εκτιμούμενη έκταση 1919 τ.μ. ήτοι περίπου 2 στρεμμάτων. 7. Το Οδικό Δίκτυο πεζοδρόμων, δρόμων και δρομίσκων του Πεδίου του Άρεως (σύμφωνα με τα επίσημα σχέδια και την αποτυπωθείσα Αναλυτική Επιμέτρησή μας ), σήμερα διαστρωμένο με σκυρόδεμα & μαρμαρογρανιτοκυβόλιθους, ήτοι με μή οικολογικά υλικά και ενάντια στην εδαφική διαπερατότητα – διαπνοή, επιφανείας 27811.39 τ.μ. αφαιρεί δασική επιφάνεια περίπου 28,5 στρεμμάτων.8. Η ανήκουσα στη συνολική έκταση των 235 στρεμμάτων του Π.Α καταπατηθείσα έκταση από τον Πανελλήνιο Γ.Σ με κτιριακές κατασκευές μπετόν – σφραγίσεων γης και εκτός Φακέλου Μελέτης Αναπλάσεως 2008. 5661 τ.μ., περίπου 51/2 στρέμμ.9. Η περιμετρικά του κτιριακού κελύφους του Άλσους – πρώην Οικονομίδη, αφαιρεθείσα βλάστηση, σύμφωνα με τα σχέδια Ανάπλασης 2008 και η δασική έκταση που πρόκειται να πλακοστρωθεί 2375 τ.μ. , ήτοι 2 ½ στρέμματα.10. Το μη καθαιρεθέν υπάρχον αντλιοστάσιο καθώς και το νεόδμητο κατασκευασθέν, που απομειώνουν δασική έκταση περίπου 11/2 στρέμματος: Το νεοδομηθέν, κατά την άποψη μας, δεν προορίζεται για την εξυπηρέτηση του ποτίσματος του πάρκου, αλλά για την ανάδευση των υδάτων των εκ περισσού κατασκευασθέντων καναλιών (Πλατάνια-Ροδώνα και ογκωδέστατων από ΜΠΕΤΟΝ μαρμαροσυντριβανιών της κεντρικής πλατείας-πρώην περιπτέρου). 11. Το υπάρχον κτίριο «Info» -εκδοτήριο εισιτηρίων και το εκ νέου κατασκευασθέν άνευ αδείας υπαίθριο γλυπτό-Τέμενος της κ.Βασσάλου, με συνολική κατάληψη δασικής έκτασης (150+150) = 300 τ.μ. 12. Η κατά μήκος διάνοιξη υπόγειων ορυγμάτων, σε σύνολο 10 περίπου οδικών κυβολιθοστρωμένων παρόδων, μήκους περίπου 100 μ. έκαστο, γιά τοποθέτηση υπόγειων καναλιών από μπετόν. 13. Οι υπάρχουσες κτιριακές κατασκευές, τουαλέτες, αποθήκες εκκλησιών κ.λ.π του Π.Α που απομειώνουν σημαντική δασική έκταση.Συνολικά η Δασική Έκταση μειώνεται – σφραγίζεται – συρρικνούται, (σύμφωνα και με τις ψηφ.φωτό), σε τουλάχιστον:60 στρέμματα, ή ¼ της συνολικής δασικής εκτάσεως των 235στρεμμ. (λόγω των 6.000 κυβ.μ. οπλισμένων σκυροδεμάτων).

  Μου αρέσει!

 5. Δεδομένου ότι η στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα – υπογείων ρευμάτων βρίσκεται, ως γνωστό, σε βάθη άνω των 100 – 150 μ. ( τα αστικά εδάφη είναι περισσότερο αλκαλικά, ευτροφικά, ρυπασμένα, ξηρότερα ), συμπεραίνουμε ότι εκείνην την εποχή πραγματο-ποιείτο ανεμπόδιστα η επικοινωνία της επιφάνειας του φυσικού εδάφους με τον υπόγειο, υδροφόρο ορίζοντα. Και τούτο διότι τότε απουσίαζαν παντελώς οι επιστρωμένες με δομικά υλικά σφραγισμένες επιφάνειες. Σήμερα εν έτει 2011 με το επιμετρηθέν τουλάχιστον ¼ της επιφάνειας του πάρκου των 235 στρεμμάτων υπό καθεστώς «σφραγίσεως γης», συνεπώς καλυμμένο με δομικά υλικά π.χ μπετόν σε υπάρχουσες και νεόδμητες οικοδομές, καθώς και την εκτεταμένη επίστρωση μαρμαρογρανιτοκυβόλιθων (της εδαφικής οροφής) και με κίνδυνο τον κατακερματισμό της βιοποικιλότητας, η διυγραντική ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ μεταξύ ΕΔΑΦΟΥΣ και ΥΠΕΔΑΦΟΥΣ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΣ.!!! Κακώς λοιπόν και εκτός χρονοδιαγράμματος, συνεχίζονται να υλοποιούνται τα έργα Αναπλάσεως και κατά παρέκλιση των δηλώσεων της πρώην Υπερνομάρχου, το 2010 ότι η Ανάπλαση ……………………..ολοκληρώθηκε, ! π.χ. • Τα πολυάριθμα κόκκινα και δαπανηρά κολονοσίδερα σε αντίθεση με τα δένδρα, μήπως είναι εκ του περισσού και δεν συνάδουν με την φυσική δασικότητα του πάρκου; • Οι πολλαπλοί διανοιχθέντες και κατασκευασθέντες υπερσυμβατικοί δρόμοι & δρομίσκοι ( ευρισκόμενοι σε μικρότερη απόσταση των 200 μ. από την περίφραξη ), σε τι αποσκοπούν, αφου απομειώνουν – αποψιλώνουν δασική περιοχή με δένδρα υψηλής οροφής; Οι μετρήσεις από την πλευρά του εργαστηρίου του Γεωπον. Παν. διενεργήθηκαν προ του 2008. Υπενθυμίζουμε ότι οι περισσότεροι δρόμοι του Π.Α (τουλάχιστον οι εντός του εργοταξίου ευρισκόμενοι), εν έτει 2008-10, είχαν απαλλαγεί από την άσφαλτο και είχαν μετατραπεί σε χωμάτινους. Οι χωμάτινοι δρόμοι μαζί με τις γειτνιάζουσες δασικές νησίδες δημιουργούσαν ένα πραγματικό ενιαίο δασικό σύνολο, έστω από τότε ήδη κουτσουρεμένο, ο οποίος αυτός χώρος διατηρούσε εις το έπακρον την διαπερατότητα-διαπνοή, δηλαδή λαϊκά, μπορούσε το έδαφος να αναπνέει, να ποτίζεται & να αυτοποτίζεται, ούτως ώστε οι ρίζες των δένδρων να μπορούν να εξασφαλίζουν την διύγρανση και αναπνοή των δένδρων και επίσης να μειώνεται η θερμοκρασιακή διακύμανση του πάρκου σε σύγκριση με τους γύρω δρόμους και κτίρια, δίνοντας μια πινελιά δροσιάς στο επιβαρυμένο κέντρο της Αθήνας…….. (σχετ. έγγραφο προς το ΥΠΕΚΑ με αρ. πρωτ. κατάθεσης 1230 από 4/2/2010 που δεν εχει απαντηθεί ).Εν κατακλείδι, σύμφωνα με τα ως άνω και τις αγνοηθείσες οχλήσεις μας, συνάγεται ότι κακώς η Πολιτεία δεν επιλαμβάνεται του θέματος, αναφορικά με την προκύπτουσα ΑΝΩΦΕΛΗ για το κοινωνικό σύνολο «ανάπλαση», μολονότι η παρελθούσα, εν έτει 2003, προταθείσα αντιοικολογική, είχε ήδη παραβλεφθεί και απορριφθεί (έγγραφο δασολόγου Ντούρου ). Οι κάτοικοι-θαμώνεςΜαρκαράς Πόλ Αρχ.Μηχ.Παρασχάκης Γεώργιος Δικαστικός Επιμελητής

  Μου αρέσει!

 6. Ν.2508/97 κεφ.Β.άρθρο 8.παρ.3 εδαφ.δ …..Χαρακτηρίζεται μία περιοχή ως περιοχή "ανάπλασης" , άν συντρέχει εντεινόμενη υποβάθμιση των Φυσικών Στοιχείων…(εννοεί ως φυσικά στοιχεία προφανώς το φυσικό έδαφος και λοιπές βλαστήσεις επ" αυτού ).άρθρο 9 παρ.1 εδαφ.γ…αναφέρεται ως…. Υποχρεωτική ή πρόβλεψη συνεπειών της αναπλάσεως, καθώς υποχρεωτική και για έκαστον εναλλακτικών τρόπων ανάπλασης.Ο Νέος αυτός Νόμος….άρθρο 1 παρ.α εδάφ.γ. συνιστά – διατάσσει αναβάθμιση περιβάλλοντος. εδαφ.δ Διατάσσει την ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ – ΑΝΆΔΕΙΞΗ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΉ ΑΝΑΒΆΘΜΙΣΗ των χώρων πρασίνου των κέντρων των πόλεων καθώς και των στοιχείων του Φυσικού – Ιστορικού και Πολιτιστικού Περιβάλλοντος των πόλεων.

  Μου αρέσει!

 7. N.2508/97.κεφ.Β.άρθρο.2: Επίσης, η οικιστική οργάνωση και ο πολεοδομικός σχεδιασμός πρέπει να είναι σύμφωνοι με τους όρους προστασίας του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος.άρθρο.3. Η οικιστική οργάνωση και ο πολεοδομικός σχεδιασμός πραγματοποιούνται σε δύο επίπεδα. Στο πρώτο επίπεδο περιλαμβάνονται: α) το ρυθμιστικό σχέδιο και πρόγραμμα προστασίας περιβάλλοντος (Ρ.Σ.).: Δηλαδή προτεραιότητα δίδεται στο πρόγραμμα προστασίας περιβάλλοντος και κατόπιν ακολουθούν….οι υπόλοιποι σχεδιασμοί!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s