Ιουν.2009 GREEN PARK & 21000 $ ΦΡΟΥΔΕΣ – ΦΛΟΥΔΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ

Advertisements

4 responses to “Ιουν.2009 GREEN PARK & 21000 $ ΦΡΟΥΔΕΣ – ΦΛΟΥΔΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ

 1. ΣΚΥΡΟΔΕΤΗΜΕΝΑ ΦΛΗΝΑΦΗΜΑΤΑΗ απόφαση του ΣτΕ 2568/1981 "ακυρώνει την παράταση της κατ"εξαίρεσιν λειτουργίας θεαμάτων Green Park και Αλσους" συνεπώς και την χρήση του περιβάλλοντος χώρου, ενώ ολα τα μετέπειτα ετη, εξ΄οσων αμυδρά μπορούμε να θυμηθούμε μετά την εκδοση της αποφάσεως εως και το 2006, δηλαδή 25 συναπτά ετη, αποκέρδιζαν χρήματικά ποσά απο την λειτουργία θεάτρου και ζαχαροπλαστείων – καφετεριών τα οποία τουλάχιστον θα μπορούσαν ολα αυτά τα χρόνια να αποδοθούν και να επενδυθούν για πρόσληψη μονίμου συνεργείου αναδάσωσης ( ανύπαρκτης και νομίμου ), τι βοηθεία κηπουρών και φυλάκων, ( οπως ο νόμος 998 ΦΕΚ 79 εξ' αλλου επιτάσσει). Στην δασική νησίδα πέριξ του ημικυκλικού κτιρίου του Green Park εντός του 2008 πραγματοποιήθηκαν οι καθαιρέσεις των προυπαρχόντων αυθαίρετων δομικών κατασκευών ( δαπεδοστρώσεων, καταστρωμάτων, περιφράξεων) και επεκτάσεων. Αργότερα επανερχόμενοι το ιδιο ετος εντός του προαυλίου χώρου, πραγματοποιήθηκαν εκσκαφές, τοποθέτηση σωληνώσεων, τοποθέτηση ξυλοτύπων και εγκιβωτισμός μεγάλου μήκους τοιχίων απο οπλισμένο σκυρόδεμα. Εντός του 2009 τα δένδρα ( και μετά την τοποθέτηση της λινάτσας – "φερετζέ" επι του πεζοδρομίου της οδού Μαυροματαίων ) ατύχησαν και εγκιβωτίστηκαν με σκάφη απο μπετό, ο δε προαύλιος χώρος περιμετρικά και στο μεγαλύτερο μέρος της εκτασης αποκλείστηκε και εντοιχίστηκε με τοιχίο πάχους 0.15 Μ και ύψους 1.00 Μ περίπου. Σήμερα λοιπόν ο συγκεκριμένος προαύλιος ελεύθερος χώρος 1750 μ2 περίπου μαζί με το κτίριο ( και μετά την επανακατασκευή του ) εκμισθώθηκε σε ιδιώτη αντί μηνιαίου μισθώματος 21000 Ευρώ για να λειτουργήσει ως κέντρον διασκεδάσεως.

  Μου αρέσει!

 2. ΚΕΝΟΝ ΝΟΜΟΥΗ Πολιτεία μετατρέπει σε γραπτό Δίκαιο τους άγραφους Ηθικούς νόμους.Τι θα γίνει ομως όταν η Πολιτεία αρνείται ή αμελεί "εσκεμένα" ή ΟΧΙ να θέσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Κανόνες του παιγχνιδίου;;;;;;;;;;;;;;;;;Είναι σαφές πως η αυθαιρεσία προκύπτει οταν η συντεταγμένη πολιτεία εφαρμόζει τη νομιμότητα, δηλαδή εφαρμόζει και παρακολουθεί την εφαρμογή των κανόνων που εχουν τεθεί απο το κοινωνικό σύνολο.Στην αντίθετη περίπτωση οταν δηλαδή η πολιτεία δεν ειναι σε θέση να πράξει τα παραπάνω, δεν μπορούμε να ορίσουμε την αυθαιρεσία, αφού ο καθένας δρά αυτοβούλως και χωρίς κανόνες.Lawabiding…..και ο Λαός πληρώνει για να εχει Νόμους.Επομένως η απόφαση της πολιτείας να ελέγχει τα εργα και τις κατασκευές, σύμφωνα με τους κανόνες που τίθενται αποτελεί τη ¨λυδία λίθο¨ και μπορεί να επιλύσει όποιο πρόβλημα αυθαιρεσίας ενδέχεται να προκύψει στο μέλλον. Για το παρελθόν εφόσον η πολιτεία δεν έλεγχε εχει υποχρέωση να επιλύσει όποια προβλήματα εχουν προκύψει με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον, παράμετροι του οποίου ειναι: το περιβάλλον, η κοινωνική συνοχή, οι οικονομικές συνθήκες και συγκυρίες και φυσικά ……..η βούληση για την επίλυση των υπαρχόντων προβλημάτων. Πεδίον του Αρεως 20 Ιουν. 2010 Γ.ΠαρασχάκηςΠ.Μαρκαράς

  Μου αρέσει!

 3. Θέση Νο 17Σήμερα εν έτη 2010 και κατόπιν 3 ετών διάρκειας Αναπλάσεως ο ευρύτερος Περίβολος πέριξ του Green Park ειναι ήδη σκυροδετημένος με τοιχία και διαζώματα.Υποχρεωτικά λοιπόν εκ του Νόμου κοινοποιήθηκε ο φάκελος Ανάπλασης του Π.Α από τον Μάρτιο του 2008 όπου εις το σχετικό «Τοπογραφικό Διάγραμμα» αποτυπωνόντουσαν πασιφανώς οι επελθούσες οικοδομικές επεμβάσεις και οι οποίες ούτως ή άλλως θα αφαιρούσαν, εκεί όπου και σήμερα αφαιρούν μεγάλο τμήμα της δασικής εκτάσεως και μέσω του εντοιχισμού του προαύλιου χώρου με τοιχία ύψους 1.50 Μ, Ο.Σ, είναι δεδομένο οτι μελλοντικά θα αποκλείσουν, περιορίζοντας, την κοινοχρησία.

  Μου αρέσει!

 4. Είναι ανεπίτρεπτο μέσα σε μιά κοινόχρηστη, δασική έκταση χώρου περιπάτου, σε διατηρητέο κτίριο (Green Park) και ακριβώς δίπλα στη προτομή του πρώτου εξεγερθέντος εις την Επανάσταση του 21 Νότη Μπότσαρη, αντί να δημιουργηθεί ένα πνευματικό κέντρο, ανατάσεως των Ελληνων, δρομολογείται η δημιουργία ενός νυκτερινού κέντρου νυκτερινής ακολασίας των συμπατριωτών μας.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s