ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Advertisements

3 responses to “ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

  1. ΠΑΝΤΗΣΕΙΣ – ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ 25ης Μαίου 2009 του ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ( σε σημεία )Θέμα: Διαχείριση και Επεμβάσεις στο Άλσος του Πεδίου του Άρεως1) Αφού παραδέχεστε ότι η Δνση Δασών Αθηνών ( Δασαρχείο ), αλλά και η Δνση Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ( Υπουργείο Δασών ), έχουν όσον αφορά εις την κεντρική κρίσιμη «μη κτιριακή έκταση», δασική και αναδασωτέα, άμεση αρμοδιότητα για την έγκριση και εποπτεία των έργων, άρα κάθε έγγραφη αντίθετη διαπίστωση τους σκιαγραφεί, χαρακτηρίζει την υπέρβαση Ανάπλασης του εργου σε σκυροδετημένες κατασκευές μπετόν.Αφού λοιπόν εκ φύσεως η Αρχή σας είναι Συνηγορητική – Συμβουλευτική, κάλλιστο θα ήταν κατά την ταπεινή μας άποψη να καθοδηγηθούν από εσάς οι άνω δύο δασικής αρμοδιότητας Υπηρεσίες, να πράξουν αυτό το οποίο θεωρείται ως αυτονόητο, ήτοι δηλαδή την τήρηση της Δασικής Νομοθεσίας, τον σεβασμό στα βασικά άρθρα του Συντάγματος 117 και 24, ( σεβασμό στις Αρχές της Αειφορίας και της Επιστήμης της Οικονομίας του Περιβάλλοντος ) τις σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ, σχετικούς Νόμους καθώς και σχετικές Οδηγίες της Ε.Ε ( αναφορικά με σφράγιση εδαφών ) στην οποία υπάγεται η Αρχή σας.

    Μου αρέσει!

  2. 2) & 3) Σύμφωνα με το από Α.Π. 100287/25/5/09έγγραφο του Τμήματος Εκδόσεως Οικ. Αδειών της Πολεοδομίας του Δήμου Αθηναίων αναφέρεται ότι :Από τον Φεβ του 2008 για την έκταση του Πεδίου του Άρεως έχει εκδοθεί ΜΟΝΟΝ μια οικοδομική άδεια, η υπ.αρ. 183/09, οποία αφορά εσωτερικές αναδιαρρυθμίσεις του υπάρχοντος κτιρίου «Άλσους» ( Οικονομίδη ), περιγεγραμμένο εντός κόκκινης γραμμής ( πράγμα το οποίο λογικά σημαίνει ότι ουδεμία επέμβαση επιτρέπεται εκτός ερυθράς εστιγμένης γραμμής και που ατυχώς όμως τούτο συνέβη ) και γενικά χωρίς να επιτρέπεται επί το γενικότερο, οικοδομικές και δομικές επεμβάσεις εκτός ερυθράς Ο.Γ και προφανώς μεταξύ Ο.Γ και Ρυμοτομικής Γραμμής της έκτασης του Πεδίου του Άρεως. ( φάκελος υποβληθέντων σχεδίων προς αδειοδότηση στην Πολεοδομία ). Δυστυχώς όμως τούτο εντός του 2008-09 είχε επαναληφθεί και εις τον προαύλιο χώρο του Green Park καθώς και εις την θέση Πλατάνια.4) Επισημαίνουμε ότι η εγκριθείσα Φυτοτεχνική Μελέτη εμπεριέχει καθ υπέρβαση και εγκρίνει και Πολεοδομικές – Δομικές αναπλάσεις, όπως: α) Δεν είναι φυτοτεχνία ο εγκιβωτισμός τεράστιων σκυροδετημένων καναλιών στη δασική νησίδα Ροδώνα και Πλατάνια. β) Δεν είναι φυτοτεχνία η παραχώρηση 450 τετρ.μ δασικής βλάστησης υπό μορφή πλακοστρώσεων ( συνεπώς κοπής δένδρων ), στον ήδη υπάρχοντα περίβολο της Εκκλησίας των Ταξιαρχών του Π.Α γ ) Δεν είναι φυτοτεχνία η πραγματοποιηθείσα μετατροπή – μετάλλαξη της «πλατείας σιντριβανιού και δασικού χλοοτάπητα», όπως την γνώριζαν κάποτε οι θαμώνες, σε σκυροδετημένη τεράστια σκάφη και επιμέρους εσωτερικές τετράγωνες σκάφες με πυθμένα μπετόν, σε βάθος 1.00Μ και σε επιφάνεια 755 τετρ.μ. δ ) Δεν είναι φυτοτεχνία η πραγματοποιηθείσα καθαίρεση και μετατροπή, άνωθεν της θέσης Πλατάνια του πρώην σιντριβανιού, σε σκυροδετημένη σκάφη με περιμετρικό διπλό τοιχίο βάθους 1.50 Μ και πάχος 30 εκ. ε ) Δεν είναι φυτοτεχνία η σφράγιση εδαφών με μπετόν κατά μήκος των παρόδων της δασικής έκτασης του Πεδίου του Άρεως. στ ) Δεν είναι φυτοτεχνία η αφαίρεση υγιούς εδάφους από την δασική νησίδα του καθαιρεθέντος υπαίθριου ελλειπτικού Ναού η γλυπτού καθώς και από την δασική νησίδα του πρώην «Skateboard» και επαναπλήρωση των συγκεκριμένων χώρων με νταμαρόχωμα και οικοδομικά υλικά. ( Φώτο Αρχείου ).5) Σύγχυση αρμοδιοτήτων: Δεν υπάρχει σύγχυση αρμοδιοτήτων καθότι εκ του Νόμου αρμόδιο είναι το Υπουργείο Δασών καθώς και ο Δασάρχης και ουδείς άλλος. Τεχνηέντως δημιουργείται σύγχυσης, καθότι η Πολιτεία αναθέτει με νόμους και προεδρικά διατάγματα κατά καιρούς και σε διαφορετικές κρατικές υπηρεσίες π.χ. ΥΠΕΧΩΔΕ – ΕΤΜΟΑ – ΔΚΕΣΟ – ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ – ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ, την διαχείριση τμημάτων ή εκτάσεων του Π.Α και αυτή ( η Πολιτεία ) είναι αρμόδια για την Αφαίρεση, εφόσον δεν πραγματοποιείται ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ.6 ) Σχετικά με την σύγκριση με το παρκάκι της Κύπρου και Πατησίων: Διευκρινίζουμε ότι αφορά δύο ανόμοιες εκτάσεις και με διαφορετικό νομικό καθεστώς. Αθήνα Πεδίο Άρεως 2/2/09Μαρκαράς Πολύκαρπος Αρχ.Μηχ

    Μου αρέσει!

  3. Η λέξη "λόγος" και με τίς δύο έννοιες: και της λογικής και της ομιλίας."Ό λόγος δέ επί τώ δηλούν έστί τό συμφέρον καί τό βλαβερόν, ώστε και το δίκαιον και τό άδικον."[Ο λόγος είναι γιά να δηλώνει το συμφέρον και το βλαβερό, καθώς και το δίκαιο και το άδικο.] (Πολ.Α. 1253 α 14-15)."Ή δέ δικαιοσύνη πολιτικόν. ή γάρ δίκη πολιτικής κοινωνίας τάξις έστίν, ή δέ δικαιοσύνη τού δικαίου κρίσις."[ Η δικαιοσύνη όμως είναι κάτι το πολιτικό. γιατί η δίκη είναι η τάξη της πολιτικής κοινωνίας και η δικαιοσύνη είναι κρίση του δικαίου ] (ό.π.π.Α. 1253α 37-38)"Αριστοτέλης"

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s