ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ: ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΟ ΠΑΤΟ

Σύμφωνα λοιπόν με την ενδελεχή ανάλυση μας εάν έκαστος επιμελώς αντιπαραβάλει το Φυτοτεχνικό Σχέδιο με το Τοπογραφικό 08 θα διερωτηθεί: άραγε είναι δυνατόν να αποτυπώνεις δένδρα στο Φυτοτεχνικό σχέδιο ενώ «σημειακά» στην αυτή θέση επί του Τοπογραφικού σχεδίου να υπάρχουν σκυροδέματα ;

Καθίσταται λοιπόν ανεδαφικός ο ισχυρισμός της δήθεν φύτευσης χιλιάδων δένδρων, καθότι ανεδαφική θα είναι η δήθεν φύτευση…..η οποία μέλλει να πραγματοποιηθεί κυριολεκτικά πάνω σε μπετά – σκυροδέματα, πλακοστρώσεις και μαρμαροκυβολιθοστρώσεις. (ανάλυση μελέτης Φυτοτεχνικού Σχεδίου 08).

Για πρώτη φορά μετά από 70 τουλάχιστον χρόνια λόγω της διαχρονικής αραίωσης και ελλιπούς πύκνωσης της βλαστήσεως άνετα από το κέντρο του πάρκου έκαστος μπορεί να παρατηρήσει «ιδίοις όμμασι» στους περιμετρικούς δρόμους την κίνηση των οχημάτων, αραίωση η οποία τοιουτοτρόπως αναιρεί ένα από τα σημαντικά χαρακτηριστικά της βλαστήσεως, δηλαδή την επιθυμητή ηχοαπορρόφηση του θορύβου και Ουχί Μόνον.


How it was

How it became..later on top covered with marble!

Advertisements

4 responses to “ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ: ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΟ ΠΑΤΟ

  1. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ αρ.πρωτ. 94624/439 εγγραφο της Δ/ΝΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΣΩΝ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΣΩΝ αναφέρεται οτι:ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ παρ. 4 του άρθρου 1 του Ν.3208/2003, Η ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΑ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΑΛΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΗΣ. ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ , ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΣΤΙΣ παρ.5 και 6 του αρθρου 23 Ν.1644/1986, παρ 4 του αρθρου 25 του Ν.2945/2001, ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣτΕ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΟΙ 2568/1981 και 974/2005.Η ΔΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΧΕΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΕ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΑΛΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΤΟΤΕΧΝΙΚΑ. ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΑΠΟΤΡΕΠΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΘΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΕΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΜΕΝΟΥ ( συνταγματικά κατοχυρωμένου ) ΣΚΟΠΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΑΛΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΘΙΓΕΙ ΤΙΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΚΤΑΣΕΙΣ οπως αναφέρεται και στην παρ.3 αρθ 5 του Ν998/1979.

    Μου αρέσει!

  2. ΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΛΕΛΑΠΑ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ.ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ανευ αδείας ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΡΑΖΟΜΕΝΑ.Αλλαγή χρήσης της πλατείας του κεντρικού αξονα πλησίον του περιπτέρου ( και πια μητέρα με το μικρό της δεν περασε απο εδώ ). Καθαίρεση συντριβανιού εκτιμώμενου πλάτους 4.00 Μ ( οπως φαίνεται στη φωτω ) μαζί με την πραγματοποιθείσα γενική εκσκαφή στη δασική εκταση των 755 τετρ.μ και σε βάθος 1.00 Μ σύμφωνα με το προταθέν Τοπογραφικό και Φυτοτεχνικό Σχέδιο Ανάπλασης. Σταδιακά καλουπώθηκαν και σκυροδετήθηκαν ητοι προστέθηκαν τετράγωνες εσωτερικές σκάφες επίσης απο μπετόν με πάχος τοιχωμάτων 0.15 Μ και σε μικτό βάθος 1.00 Μ ( πυθμένας και τοιχώματα απο οπλισμένο σκυρόδεμα ( για ….αδενδρία ). Εσωτερικά των σκαφών πραγματοποιήθηκε πλήρωσης με κηπευτικό χώμα. Τελικά απο 8/6/09 διαστρώθηκε στρώμα χαλικιού πάνω απο το κηπευτικό χώμα με άγνωστες προθέσεις, καθότι οι συγκεκριμένες εργασίες ούτως η άλλως παρανόμως εκτελεστηκαν σε δασική εκταση του Π.Α και ούτως η άλλως δεν προβλεπόντουσαν στα σχέδια του φακέλου της Αρχιτεκτονικής Μελέτης Αναπλάσεως 2008.

    Μου αρέσει!

  3. Θέση Νο11.Έκταση θέσεων πρώην «Περιπτέρου Ενηλίκων» Η01Στο συγκεκριμένο σημείο του πρώην κατά τα άλλα παράνομου περιπτέρου, πράγματι η βάση όπου και εδράζετο ήταν και μόνο διαστάσεων 3.00 χ 3.00 μ. από σκυρόδεμα. Σύμφωνα όμως με τα σχέδια της Αναπλάσεως Τοπογραφικό – Φυτοτεχνικό, ( γνωστά εις άπαντες τους εμπλεκόμενους ), σήμερα Αύγουστος 2010 σε συνέχεια της εκτάσεως των μαρμαροκυβολίθων ( έμπροσθεν της θέσεως Νο 10 ) σκυροδετείται στο αυτό σημείο και σε έκταση 737τ.μ. αυθαίρετο ογκωδέστατο κτίσμα – περιπτέρου, διαστάσεων ( 4.00 × 14.00 × 4.00 Μ ) απο υποστυλώματα και δοκούς εκ μορφοσιδήρου, με βάση θεμελίωσης Ο.Σ σε 60 τετρ.μ εντός Δασικής και Αναδασωτέας εδώ και ενα αιώνα χαρακτηρισμένης εκτάσεως!( αρχείο διαχρονικών αεροφωτογραφιών ).

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s