ΑΓΑΠΑΝ ΤΑ ΜΠΕΤΑΝ & ουχι ΤΑ ΔΕΝΔΡΑΝ !!!!

ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Ο Αξιότιμος Εκλιπών κος Μαγκάκης μολονότι μη γνώστης των οικολογικών και περιβαλλοντικών επιστημών, αλλά ως μόνιμος κάτοικος της περιοχής του πάρκου, άρα και γνώστης των ιδιαιτεροτήτων του πάρκου, συνηγόρησε στον αγώνα μας με την βοήθεια του  για διασφάλιση του πολύτιμου αυτού δασικού πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας.                    

Αφου ενημερώθηκε λεπτομερώς απο εμάς με την σπιρτάδα του πνεύματος του καθώς και με τις τεράστιες νομικές γνώσεις του,  μας παρείχε εν λευκώ    την ιδιαίτερης βαρύτητας υπογραφή του στα συνταχθέντα έγγραφα μας.
Και ήταν απο τους πρώτους που δήλωσαν:   {Σκανδαλάρα κε Μαρκαρά !!!!!   Συντελείται έγκλημα στο Πεδίον του Αρεως !!!!}

Τα γράφουμε αυτά διότι δεν ηταν γνωστή αυτή η οικολογική πτυχή  του,  και πιστέυουμε οτι αυτά που γράφουμε ειναι η καλύτερη προσευχή για την ψυχή του.

Ο Γ. Μαγκάκης έγραφε………………………

«Σαλπάρω ήρεμος για τον άλλο κόσμο. Αυτόν που αφήνω πίσω μου σίγουρα δεν είναι πια η Ελλάδα μου. Αυτός είναι άλλος τόπος με ανθρώπους άλλης φυλής. Δεν με αφορούν. Τι θέλω εγώ ανάμεσά τους; Να ‘στε όλοι καλά. Στον τάφο μου να γράψετε:
Αντιστάθηκε το 1941-1944 στη ναζιστική κατοχή, το 1967-1974 στη στρατιωτική δικτατορία και το 1989-1996 στην ηθική σήψη. Μετά, στην πλημμύρα του άνοου, δεν υπάρχει αντίσταση και το μετά από την πλημμύρα αυτή δεν υπάρχει πια»

In memoriam…

Ο Γεώργιος – Αλέξανδρος Μαγκάκης κατά την διάρκεια της κατοχής συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση και την περίοδο του «Ανένδοτου Αγώνα», παράλληλα προς την ακαδημαική του σταδιοδρομία, άσκησε το δικηγορικό λειτούργημα σε ποινικές δίκες, υπερασπιζόμενος φοιτητές, εργάτες και άλλους πολιτικά διωκόμενους συμπολίτες μας.
Το 1972 εξελέγη τακτικός Καθηγητής του Ποινικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Χαιδελβέργης, όπου και διέφυγε, συνεχίζοντας τον αγώνα του για την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας.
Το 1974 επανήλθε στην Ελλάδα, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με την Ενωση Κέντρου – Νέες Δυνάμεις, ενώ το 1980 προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ.
Το 1981διορίστηκε Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας και το 1982 ανέλαβε το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

     
«το βήμα του δικηγόρου»
Σεπτέμβριος 2011

Γ.Παρασχάκης

Π.Μαρκαράς

                     ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΝΟΜΙΚΩΝ   – ΚΑΤΟΙΚΩΝ Πεδίου του Αρεως

«δημοσιευθέν άρθρο
Advertisements

One response to “ΑΓΑΠΑΝ ΤΑ ΜΠΕΤΑΝ & ουχι ΤΑ ΔΕΝΔΡΑΝ !!!!

  1. H σημαντική επιφάνεια που καταλαμβάνουν οι άχρηστοι και τυφλοί, αδιέξοδοι δρομίσκοι του Π.Α πλησίον του δασικού μετώπου της Λεωφ.Αλεξάνδρας, θα πρέπει να επανέλθουν σε δασική και αναδασωτέα κατάσταση ( Φυτοτεχνική Μελέτη Αναπλάσεως Δεκ.08 ). Τούτο ενισχύεται υποστηρικτικά και από την πάγια Νομοθεσία και Νομολογία καθώς και από έγγραφο της Δνσης Νομοθετικού Έργου του ΥΠΕΧΩΔΕ εγκύκλιος 51 αρ.πρωτ.97131/7310 και που ουσιαστικά κοινοποιεί την απόφαση 2588/1992 του Στε προς τους αποδέκτες Πολεοδομικών Εγκυκλίων και η οποία αναφέρει ότι σύμφωνα και με τον συνδυασμό των διατάξεων του ν.998/79 και άρθρου 24 του Συντάγματος, προκύπτει ότι η μεταβολή της χρήσεως ή του προορισμού των εντός των πόλεων εκτάσεων οι οποίες καλύπτονται από βλάστηση φυσικώς ή τεχνητώς δημιουργούμενη ( πάρκα ή άλση ) επιτρέπεται πάντως μόνον κατ’ εξαίρεση προς διάνοιξη δημοσίων οδών δια σπουδαίαν ανάγκη επικοινωνίας. και συνεχίζει: Δεν επιτρέπεται να διαλαμβάνομεν ρυθμίσεις αντιτιθέμενες ημάς προς τις διατάξεις του ν.998/79 και ειδικότερα δεν μπορούν να μεταβάλλουν την κατά προορισμό χρήσην των εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως ή πολεοδομικής ζώνης ή οικιστικής περιοχής υφισταμένων πάρκων αλσών ή δενδροστοιχιών δια της μετατροπής των έστω και εν μέρει εις οικοδομήσιμους και δη ανεξαρτήτους ων ταύτα χαρακτηρίζονται υπό του εγκεκριμένου σχεδίου ως χώροι κοινοχρήστων πρασίνων ή έχουν εν τοις πράγμασι αποκτήσει τοιούτον χαρακτήρα.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s