ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΕΡΓΟΛΑΒΙΩΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΝ ΕΤΩΝ ΣΤΟ ΟΜΟΡΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΞΥ καταπατημένης εκτασης Π.Γ.Σ & ΠΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

14.03.2003   Ξένη Δημοσίευση

img01.jpg (14875 bytes)  
Μάρτιος 2003

Και… έτσι και γιουβέτσι με το Πεδίο του Άρεως
Τη δική της πρόταση για την αναβάθμιση του Πεδίου του Άρεως παρουσίασε χθες η υπερνομάρχης Αθηνών – Πειραιώς Φώφη Γεννηματά. Πρόκειται για μια πρόταση, που είναι πιο κοντά στα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής σε σύγκριση με τη μελέτη του ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά δεν ξεφεύγει από τη λογική της περίφραξης και των συγκεκριμένων εισόδων στον δεύτερο βασικό πνεύμονα της Αθήνας. Την ίδια ώρα, η υλοποίησή της αναμένεται να ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα για το κατά πόσο θα μπορούν να διορθωθούν οι παρεμβάσεις που θα έχουν ήδη γίνει.
Η πρόταση της υπερνομαρχίας Αθηνών – Πειραιώς βασίζεται, όπως ανέφερε η Φώφη Γεννηματά, στην έννοια του «ανοικτού πάρκου». Ανοικτό πάρκο ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση σημαίνει ότι οι είσοδοι στο Πεδίο του Άρεως αυξάνονται σε οκτώ από πέντε. Σημαίνει ακόμη ότι η περίφραξη με κιγκλιδώματα παραμένει, αν και περιορίζεται, και μεταφέρεται 10 μ. πιο μέσα χωρίς υποστήριξη τοίχου για να μην κοπούν δέντρα. Στη μελέτη προβλέπονται ακόμη, μεταξύ άλλων, πεζοδρομήσεις με φυσικά υλικά, όπως ξύλο, χαλίκι, πλάκες πέτρα και γραδίσι ανάλογα τα σημεία του πάρκου, οριοθέτηση ζώνης αθλητισμού δίπλα στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο και εξοπλισμός του ανατολικού χώρου του πάρκου με τραπέζια πικ-νικ και καθισμάτων.
«Η πορεία υλοποίησης της πρότασής μας δεν θα είναι εύκολη. Μας λείπουν οι πόροι και δεν έχουμε ακόμη όλες τις αρμοδιότητες», σημείωσε η Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας πάντως ότι η κεντρική διοίκηση έχει δεσμευτεί να ενισχύσει τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Σημείωσε ακόμη ότι η αναβάθμιση του Πεδίου του Άρεως είναι μόνο η αρχή στις παρεμβάσεις που σκοπεύει να κάνει στον τομέα του πράσινου η υπερνομαρχία Αθηνών – Πειραιώς.
Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη του ΥΠΕΧΩΔΕ, που έχει ξεκινήσει να υλοποιείται, προβλέπει την περίφραξη του χώρου και τη διάνοιξη δύο βασικών αξόνων, ο ένας από το άγαλμα του Β. Κωνσταντίνου προς την πλατεία Πρωτομαγιάς και ο άλλος από το άγαλμα της Αθηνάς προς Κυψέλη, έτσι ώστε η πρόσβαση στο χώρο να γίνεται από τέσσερις εισόδους, οι οποίες θα είναι φυλασσόμενες. Η μελέτη αυτή έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι διαφωνούν με τη διάνοιξη άλλων αξόνων και την περίφραξη του Πεδίου. Όπως έχει υπογραμμίσει η Επιτροπή Αγώνα για την Προστασία του Πεδίου του Άρεως, κάθε διάνοιξη προϋποθέτει κοπή δέντρων, ενώ δεν εξυπηρετεί τους περιπάτους κοντά στο πράσινο αλλά μόνο τις κινήσεις μηχανοκίνητων οχημάτων. Η Επιτροπή έχει τονίσει ακόμη ότι η περίφραξη είναι περιττή, καθώς αποτρέπει την προσέλευση των κατοίκων στο πάρκο και καταστρέφει μέρος της χλωρίδας.
Γαλανοπούλου Μαρία
http://193.218.80.70/cgi-bin/hwebpressrem.exe?-A=315853&-w=&-V=hpress_int&-P

Advertisements

One response to “ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΕΡΓΟΛΑΒΙΩΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΝ ΕΤΩΝ ΣΤΟ ΟΜΟΡΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΞΥ καταπατημένης εκτασης Π.Γ.Σ & ΠΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

  1. Την συγκεκριμένη ημέρα της δενδροφυτεύσεως η επέμβαση εναντίον των δενδροφυτευτών πραγματοποιήθηκε διότι επίστευαν οτι ο χώρος αυτός ανήκει στον Π.Γ.Σ και οχι στο πάρκο μας. Δυστυχώς γι’αυτούς διαψευτηκαν. Η Φόντο πινακίδα ειναι απο την προηγούμενη ανάπλαση με τους διαστρωμένους ωραίους κυβόλιθους.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s