ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΟΝ ΔΑΣΙΚΟ – ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΟ ΤΟΥ GREEN PARK

Κατά το άρθρο 70 παρ.1α΄του νόμου 998/1979 { όπως η παρ.αυτή αντικαταστάθηκε . με το άρθρο 29 παρ.1 του ν.2081/1992 } όποιος εκχερσώνει, υλοτομεί αποψιλωτικά ή καλλιεργεί έκταση δημόσια ή ιδιωτική που κηρύχτηκε αναδασωτέα, τιμωρείται με φυλάκιση…..

Περαιτέρω κατά το άρθρο 3 παρ.2 του ιδίου νόμου 998/1979 όπως ίσχυε πριν από την αντικατάσταση του με την παρ.1 του άρθρου 1 του ν.3208/2003,  ως δασική έκτασις νοείτε πάσα έκτασις καλυπτόμενη από αραιά ή πενιχρά, υψηλής ή θαμνώδους ξυλώδους βλαστήσεως και δυναμένη να εξυπηρετήσει μίαν ή περισσότερας των  εν τη προηγουμένη παραγράφων λειτουργιών, δηλαδή δυναμένη να προσφέρει προϊόντα απο τα ως άνω φυτά ή να συμβάλλει εις την διατήρηση της βιολογικής ισορροπίας ή να εξυπηρετήσει τη διαβίωση του ανθρώπου εντός του φυσικού περιβάλλοντος {παρ.1}.

Διαβάστε περισσότερα »

Advertisements

One response to “ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΟΝ ΔΑΣΙΚΟ – ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΟ ΤΟΥ GREEN PARK

  1. Σύμφωνα με το ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ Σχέδιο Μελέτης Αναπλάσεως 2008 το ημικυκλικό κτίσμα πρώην Ζαχαροπλαστείον αποτυπώνεται με χωρίς επεμβάσεις.Ο περιβάλλον χώρος αφού εκχερσώθηκε το 2008 απο την Εργολήπτρια αποτυπώνεται ως δεδομένη, δομημένη κατάσταση με τις παράνομες μη νόμιμες επεκτάσεις του ( Σκυροδετημένες πλακοστρώσεις, ράμπες ).Εγγραφο 1857/27/6/08 ΕΠΑΕ Δνση Διοικητικών Οικ.ων Υπηρεσιών ατόμων με αναπηρίες και που δεν συνάδει με το άρθρο 19 παρ.1 του ΓΟΚ που ομιλεί για Οικιστικούς Κοινόχρηστους Χώρους και ουχι Δασικούς. Σύμφωνα με το ΦΥΤΟΤΕΧΝΙΚΟ σχέδιο Δεκ.08 Μελέτης Αναπλάσεως ο περιβάλλον καταπατημένος χώρος αποτυπώνεται με τις διαχρονικά παράνομες καταπατήσεις, μη αποδέχοντας τον Δασικό, Αναδασωτέο χαρακτήρα της έκτασης ( Σκυροδετημένες πλακοστρώσεις και ράμπες ).Ετσι διαζώματα κλίμακες και επιφάνειες λογικά προυποθέτουν οτι θα πρέπει να ειναι σκυροδετημένες συνεπώς θα σφραγίσουν και θα πνίξουν τα δένδρα και τις ρίζες τους.Επίσης η συγκεκριμένη περιοχή δεν ειναι πρανής χωρίς να υφίσταται εντονη υψομετρική διαφορά. Προκύπτει οτι δεν ειναι κατάλληλο το σημείο για εγκιβωτισμό, διαμόρφωση σκυροδετήσεων και συγκράτηση των υδάτων. Αρα κακώς πραγματοποιήθηκαν σκυροδετήσεις και μπετονένια δοκάρια. Σύμφωνα δε με το υπ.αρ.514/8/7/1999 τεύχος 4ο του ΦΕΚ σελ 4710 επισημαίνεται οτι χαρακτηρίζεται ΜΟΝΟΝ διατηρητέο το αρχικό ημικυκκλικό κτίσμα και οχι κάθε ειδους υπάρχοντα προσκτίσματα που αλλοιώνουν το αρχικό κτίριο. Ο δε νοτιοδυτικός εγκιβωτιστής χώρος δεν χαρακτηρίζεται σύμφωνα με το υπάρχον ΦΕΚ ως διατηρητέος και προφανώς ουχί οικοδομήσιμος. Αρα η δοθείσα άδεια της ΕΠΑΕ κατα την άποψη μας περιορίζεται εις την δημιουργία ραμπών για μετακίνηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες ( Νομοθεσία Ε.Ε ).

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s