Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΕΝΟΣ ΑΙΩΝΟΒΙΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΜΝΗΜΕΙΑΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ


«Πολλά τα δεινά και ουδέν ανθρώπου δεινότερον πέλει». Σοφοκλής. 

Πολλά είναι τα φοβερά, αλλά τίποτα δεν υπάρχει πιο φοβερό απ’ τον άνθρωπο.

Advertisements

2 responses to “Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΕΝΟΣ ΑΙΩΝΟΒΙΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΜΝΗΜΕΙΑΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

  1. Επι πολλά χρόνια η συγκεκριμένη έκταση ηταν διαστρωμένη και σφραγισμένη με μπετόν κυτόστρωσης καθώς και μεταλλικό κατάστρωμα τύπου deck και εχρησιμοποιείτο απο τον επιχειρηματία του Green Park προς κερδοφορίαν.Τα αποδιδόμενα εις την Υπερνομαρχία χρήματα λογικά θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για αναδασώσεις υπέρ του πάρκου πληρωμή φυλάκων και κηπουρών.Δυστυχώς τίποτα απο όλα αυτά δεν συνέβη.Οι θαμώνες του πάρκου διερωτώνται: αφου εγινε που εγινε η καταπάτηση του περιβάλλοντος χώρου τουλάχιστον ενα μέρος των χρημάτων δεν μπορούσε να αποδίδεται για συντήρηση;; Λογικά δεν απαιτείτο οικονομική στήριξη απο την Ε.Ε.

    Μου αρέσει!

  2. Θέση Νο 17 Πως επιτυγχάνεται ο δηλωθείς σεβασμός στο ιστορικό δίκτυο μνημείων του πάρκου μας, αφού εν μέσω σκυροδετημένων τοιχίων και περιφράξεων στο δασικό προαύλιο του Green Park εχει προβλεφθεί η δημιουργία νυκτερινού διασκεδαστηρίου, ( αντί τιμήματος 25,000 ευρώ μηνιαίως !), πλησίον του αγάλματος του Ν.Μπότσαρη. Πως επιτυγχάνεται η συγκεκριμένη περιβαλλοντική ευαισθησία, αφου το ¼ της δασικότητας του πάρκου, εκτάσεως 60 στρεμμάτων ( γνωμάτευση δασολόγου – περιβαντολόγου), σύμφωνα με τα σχέδια Μελέτης Εφαρμογής θα εχει εξ αιτίας των δομικών σφραγίσεων γής – εδάφους, συρρικνωθεί. Και οπως προαναφέραμε όταν μειούται το ισοζύγιο των κοινοχρήστων χώρων της εκτάσεως του Π.Α, τότε περιορίζεται και η χρηστικότητα του μέσου χρήστη, Ευρωπαίου πολίτη, σύμφωνα και με το άρθρο 8 παρ.1 της ΕΣΔΑ και την συνάδουσα νομολογία. Ετσι σήμερα εν έτη 2010 και κατόπιν 3 ετών διάρκειας Αναπλάσεως ο ευρύτερος Περίβολος πέριξ του Green Park ειναι ήδη σκυροδετημένος με τοιχία και διαζώματα και σύντομα μαρμαροστρωμένος.Υποχρεωτικά λοιπόν εκ του Νόμου κοινοποιήθηκε ο φάκελος Ανάπλασης του Π.Α από τον Μάρτιο του 2008 όπου εις το σχετικό «Τοπογραφικό Διάγραμμα» αποτυπωνόντουσαν πασιφανώς οι επελθούσες οικοδομικές επεμβάσεις και οι οποίες ούτως ή άλλως θα αφαιρούσαν, εκεί όπου και σήμερα αφαιρούν μεγάλο τμήμα της δασικής εκτάσεως και μέσω του εντοιχισμού του προαύλιου χώρου με τοιχία ύψους 1.50 Μ, Ο.Σ, είναι δεδομένο οτι μελλοντικά θα αποκλείσουν, περιορίζοντας, την κοινοχρησία υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής και μειώνοντας τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων !

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s