ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΣΕ ΔΑΣΙΚΟ ΣΩΜΑ

ΚΑΘΑΙΡΕΘΗΚΕ ως αυθαίρετο ……………….και ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ μέσα σε χαρακτηρισμένη δασική έκταση !   αργότερα.!!!!

Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες.

Bertrand Russell 

Στην υπ’ αριθμό 4575/1998 απόφαση του ΣτΕ, μεταξύ άλλων, επισημαίνονται: «

Τα δάση και οι δασικές εκτάσεις, δημόσιες και ιδιωτικές, που καταστράφηκαν από πυρκαγιά ή αποψιλώθηκαν από οποιαδήποτε αιτία, προερχόμενη είτε από ανθρώπινη ενέργεια, είτε από φυσικά αίτια, μόνος εφεξής προορισμός, είναι η αναδάσωση, η επανάκτηση δηλαδή του αρχικού τους χαρακτήρα, η οποία και αποτελεί υποχρέωση του κράτους»

.
Το δικαστήριο επισημαίνει ότι τη βασική ευθύνη για την αναδάσωση των κατεστραμμένων δασικών εκτάσεων έχει ο ιδιοκτήτης, αλλά σε περίπτωση που αυτός αμελήσει και αδιαφορήσει – όπως εξάλλου αναμένεται – τότε το κράτος οφείλει να επαναφέρει την ιδιωτική δασική έκταση στην αρχική της κατάσταση, δηλαδή να πραγματοποιήσει την αναδάσωση.

Ουδέν χαλεπώτερον γείτονος πονηρού και πλεονέκτου. …….. να επρόκειτο να αποθάνουν την επομένη στιγμή και τόσο πλεονέκτες, ως να επρόκειτο να ζήσουν αιώνια. ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ

«True civilization..is not to be found in gas or steam or table turning. It consists in the diminution of the original sin.
Nomad peoples, shepherds, hunters, farmers and even cannibals, all by true virtue of energy and personal dignity,  may be the superiors of our races of the West.
These perhaps will be destroyed».

Baudelaire       «Intimate Journals» 

Advertisements

2 responses to “ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΣΕ ΔΑΣΙΚΟ ΣΩΜΑ

  1. Επειδή το ελλειπτικό γλυπτό ή Τέμενος και που βρισκόταν πλησίον του κεντρικού περιπτέρου, αυθαιρέτως κατασκευάστηκε το έτος 1997 και ζητάμε την άμεση αναδάσωση της έκτασης σύμφωνα με την δασική νομοθεσία. Φώτο Αρχείου.

    Μου αρέσει!

  2. Αφού εν έτη 2009 στόν συγκεκριμένο δασικό χώρο των 150 τετρ.μ απομάκρυναν τις προσωπικές δενδροφυτεύσεις μας, απεικονίζεται ότι σήμερα Δεκ 2010, το ξανακατασκευάζουν παντελώς αυθαίρετα. Και έτσι αποδεικνύεται ότι στίς δασικές χαρακτηρισμένες εκτάσεις αγαπάνε αποκλειστικά τα οικοδομικά και κατασκευαστικά έργα μπετόν και όχι τα φυτοτεχνικά.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s